Випускники ІАРД Львівської політехніки отримали відзнаки за проєкт церкви в зоні ООС

За матеріалами порталу Zaxid.net
Церква Святої Анни

Національна спілка архітекторів України за поданням Львівської спілки архітекторів на черговому засіданні 20 січня 2022 року відзначила проєкт церкви на Донеччині.

Проєкт церкви Святої Анни, яку в 2019 році збудували в с. Карлівка на Донеччині, за 17 км від Донецького аеропорту, належить львівському архітектору Богдану Гринькові. Також дипломом відзначили архітектора Олександра Малковича, який створив деталізований архітектурний макет храму.

  • Богдан Гринько – архітектор, член Національної спілки архітекторів. У 2002 році закінчив Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальністю «Архітектура будівель та споруд». Займається розробкою індивідуальних проєктів.
  • Олександр Малкович – архітектор, навчався у Національному університеті «Львівська політехніка» на кафедрі містобудування. Займається макетуванням, 3D-моделюванням.

Подякою НСАУ також нагородили ініціатора та ідейника цього будівництва, відомого львівського стоматолога, волонтера та громадського діяча Мирона Угрина.

Церква відчинила свої двері у грудні 2019 року. Вже понад два роки вона є домівкою, де відбуваються церковні обряди, які здійснюють військові капелани різних конфесій. Тут діє бібліотека, де військові можуть почитати книжки, які подарували українські письменники та видавництва. Також тут відбуваються різноманітні зустрічі, концерти та лекції. Окрім того тут, у теплі та спокої, військові просто можуть почекати своєї черги до лікаря.

Докладніше – на порталі Zaxid.net.