Випускників Інституту енергетики та систем керування охоче працевлаштовують на Рівненській АЕС

За матеріалами сайту Рівненської АЕС
група студентів

Рівненська АЕС постійно співпрацює з низкою профільних закладів вищої освіти України. Зокрема між підприємством, вишем та студентом укладають тристоронні договори на подальше працевлаштування на РАЕС. Лише цьогоріч, незважаючи на пандемію коронавірусу, на електростанцію працевлаштовано уже 11 молодих фахівців.

За словами начальника управління кадрів Ольги Атясової, деякі молоді фахівці – на стадії отримання допуску до роботи, дехто очікує послаблення карантину для проходження медогляду, решта ж – уже повноцінно працюють на підприємстві.

– Нині новими кадрами поповниться електроцех, реакторний цех, турбінний цех, цех радіаційної безпеки, служба контролю металу, цех вентиляції і кондиціювання, цех забезпечувальних систем. Це випускники Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, Одеського національного політехнічного університету, Національного університету «Львівська політехніка», – коментує Ольга Атясова.

Інститут енергетики та систем керування Львівської політехніки щороку набирає 25 студентів за спеціальністю «Атомна енергетика», опанувати яку можна за 4 роки. За цією спеціальністю здійснюють підготовку й на магістерському рівні вищої освіти: виш готовий прийняти 25 студентів-бакалаврів на 1,5 роки навчання.