Випускника Інституту геодезії Володимира Журавського з нагоди 90-річчя відзначили грамотою Львівської політехніки

Інститут геодезії
Володимир Журавський

З нагоди 90-річного ювілею грамотою Львівської політехніки відзначено випускника Інституту геодезії Володимира Журавського. Він зробив вагомий внесок у геодезичний супровід будівництва та моніторингу гідроелектростанцій України, а також геодезичні спостереження на Чорнобильській АЕС.

Володимир Данилович Журавський народився 8 січня 1934 року. У 1953 році закінчив середню школу в селищі Переспа на Волині та вступив у Львівський політехнічний інститут на геологорозвідувальний факультет за спеціальністю «Інженерна геодезія». Навчання завершив у 1958 році.

Роботу розпочав в українському відділенні інституту «Гідропроект» у секторі топографії. З січня по листопад 1959 року працював на польових роботах у Західноукраїнській експедиції. У листопаді 1959 р. зарахований у Канівську експедицію Укргідропроекту інженером-геодезистом. Експедиція виконувала вишукувальні роботи для будівництва Канівської ГЕС – мензульні знімання, гідротехнічну тріангуляцію для виносу осей гідроспоруд, обслуговування геологічних робіт.

У жовтні 1960 року переведений у Київську експедицію Укргідропроекту, яка вела геодезичні роботи на будівництві Київської ГЕС, ГАЕС, захисних дамб на Київському водосховищі. У липні 1964-го звільнився з експедиції та перейшов старшим інженером-геодезистом у гідроцех Київської ГЕС. У серпні 1968 року переведений у Канівську експедицію Укргідропроекту і зарахований начальником топопартії, яка виконувала роботи на будівництві Дністровських ГЕС і ГАЕС на річці Південний Буг, в місті Запоріжжі – на будівництві ГЕС -2, спостереження за осадками споруд, розбивку нових блоків – на Чорнобильській АЕС.

У квітні 1979 року поїхав у відрядження в Республіку Ірак на будівництво ГЕС Хадіта на ріці Єфрат. У квітні 1982 року після закордонного відрядження зарахований в експедицію Укргідропроекту головним геодезистом. Після аварії на ЧАЕС в 1986–1987 роках виконували спостереження за осадками блоків і інші геодезичні роботи, пов’язані з ліквідацією аварії. Учасник ліквідації аварії першої категорії, інвалід 2 групи.

У листопаді 1989 року переведений у ГЕО Київенерго на каскад середньодніпровських ГЕС, де пропрацював до квітня 2011 року. Звільнений у зв’язку з виходом на пенсію.

Світлини з багаторічних геодезичних робіт – у фотогалереї.

Світлини з геодезичних робіт Світлини з геодезичних робіт Світлини з геодезичних робіт Світлини з геодезичних робіт Світлини з геодезичних робіт Світлини з геодезичних робіт Світлини з геодезичних робіт