Випускник Технічного коледжу Львівської політехніки Дмитро Однокоз загинув у бою з окупантами

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Дмитро Однокоз

Львів’янин Дмитро Однокоз закінчив Технічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка», де здобув спеціальність радіотехніка. У мирний час працював за фахом. У військовослужбовця залишилися мама, наречена, сестра та племінниця.

У Технічному фаховому коледжі Дмитра запам’ятали життєрадісним, спокійним, ввічливим і добрим студентом. Після завершення навчання він працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівський бронетанковий завод» і «ЦВГ Україна».

«Загибель Дмитра – страшна і болюча звістка. Немає слів, щоб описати втрату такої доброї, світлої, чесної людини. Він був успішний у навчанні, товариський, дружелюбний, ввічливий. Боляче й несправедливо, що гинуть такі люди. Але нашим завданням є цінувати і пам’ятати про їхні подвиги, виховувати майбутнє покоління на засадах честі, гідності, справедливості. Віримо, що життя нашого випускника стане для нас усіх взірцем для наслідування», – зазначив викладач коледжу Любомир Гасько.

За повідомленням Львівської міської ради, Дмитро Однокоз у 2015 році виконував бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ. У 2021 році підписав контракт зі Збройними силами України, а з початком повномасштабного вторгнення захищав Батьківщину від російських окупантів у лавах 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗСУ.

Попрощалися з Дмитром Однокозом у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали Героя на Личаківському кладовищі.