Випускник Львівської політехніки Андрій Дуда розповів, як гірський туризм став невід’ємною частиною його життя

Група зв’язків з випускниками Львівської політехніки
Випускник Львівської політехніки Андрій Дуда

Андрій Дуда, випускник Львівської політехніки, розповів як гірський туризм став невід’ємною частиною його життя

«Я люблю гори та подорожі – ця справа надихає мене вставати зранку». За характером – оптиміст, за професією – маркетолог, Андрій Дуда поділився з групою зв’язків з випускниками Львівської політехніки, як розпочинав подорожувати та про особливості нинішнього туризму.

– У студентські роки Ви подорожували? Якщо так, чи сприяв цьому університет?

– Спочатку майже не подорожував, було дуже мало вільного часу, адже поєднував роботу із навчанням, і на той момент про гори знав дуже мало. Вже під час написання диплому здійснив кілька походів у гори й зловив себе на думці, що цим можна займатися все життя.

– Які були емоції після першої екскурсії, яку Ви провели?

– Мушу зазначити, що це було доволі важко. Ми організували не просто мандрівку, а цілий квест, де всі учасники проходили різні випробування. Емоції на той момент були дуже змішані, певне, я ще не до кінця усвідомлював, що роблю.

– Як розробляють маршрути походів?

– Організація та супровід походів має певний алгоритм. Перший етап – це дослідження та збір інформації. Потім здійснюють експедицію на майбутній маршрут – це може бути пілотна мандрівка або закрита експедиція. Наступний етап – створення події та її просування. Важливо перевірити усі підготовчі моменти (нюанси маршруту, логістика, аптечка, стажування провідників тощо). Завершальним є робота з відгуками мандрівників та відповідно покращення нашої діяльності, адже стараємося врахувати усі моменти, які проґавили.

– Чи були курйозні випадки під час подорожей?

– На щастя, нічого критичного не було. Пригадую випадок, коли учасниця через погоду не хотіла спускатися з вершини, то ми всією командою переконували її, що на горі залишатися небезпечно.

– Як змінилася галузь туризму під час карантину?

– Вона адаптувалася – хто зміг, той вижив. Тепер основна мета полягає в тому, аби зробити попит на внутрішній туризм і не втратити туристів після відкриття кордонів. Більшість компаній беруться за будь-яку роботу, адже вибір країни та напрямків зараз дуже обмежений. Можу з впевненістю сказати, що Карпати – це наше все. Команда нашої туристичної компанії починала мандрувати з Карпат і продовжує до сьогодні. Наразі ми створили новий проєкт: влітку плануємо провести мандрівку «100 Вершин», тривалість якої 50 днів.

Випускник Львівської політехніки Андрій Дуда Випускник Львівської політехніки Андрій Дуда Випускник Львівської політехніки Андрій Дуда Випускник Львівської політехніки Андрій Дуда Випускник Львівської політехніки Андрій Дуда