Випускник Львівської політехніки снайпер Марк: «Коли робиш влучний постріл – ворог панікує…»

За матеріалами сайту АрміяInform
Снайпер Марк

До «великої війни» Марк здобув вищу освіту в Національному університеті «Львівська політехніка», де опанував фах архітектора-будівельника. Проте, отримавши диплом, він зігнорував цілком «апетитні» варіанти з працевлаштування й радикально змінив життєвий шлях: пішов на контракт у десантно-штурмові війська. На запитання, чому він зробив такий вибір, відповідь була проста і лаконічна: «Я бажав захистити свою Батьківщину».

– Іноді хтось пише в соцмережах: от прийдуть росіяни під Львів (Одесу, Тернопіль, Житомир – можна ставити будь-яке місто), от тоді я візьмуся за зброю і буду його і свою хату обороняти. Таким кажу: «Навіщо чекати, щоб ворог прийшов до твого міста, щоб побачити його в руїнах? росіян можна зупинити зараз, на цьому етапі, не дати їм шансу наблизитись до своєї оселі й на відстань гарматного пострілу! А ще краще – взяти і вигнати його з нашої землі та вийти на кордони 2014-го».

Власне, задля захисту свого міста, своїх рідних я й пішов у ЗСУ. І, знаєте, мені тут подобається, служба затягнула, за 3,5 роки пройшов шлях від солдата до сержанта. Нещодавно підписав офіцерський контракт, чекаю на присвоєння звання «молодший лейтенант», а далі – робитиму військову кар’єру і воюватиму до перемоги!

Марк – один із найкращих снайперів окремої десантно-штурмової бригади, увесь минулий рік він провів у боях з відбиття широкомасштабного вторгнення зс рф. Бачив багато усякого. У складі підрозділу брав участь у більшості знакових операцій, до яких залучали львівських десантників – в обороні Миколаївщини та Херсонщини, у контрнаступі на Донеччині, у боях за Лисичанськ, Кремінну, Соледар та Бахмут.

Проте свій перший бій у 2022-му Марк прийняв у Гостомелі, перебуваючи за сотні кілометрів від своєї бригади…
 

Про бойовий шлях Марка читайте у матеріалі Снайпер Марк: «Коли робиш влучний постріл – ворог панікує, покладається не на розум, а на інстинкти» на сайті АрміяInform.