Випускник кафедри ХТПП, директор з виробництва компанії Limestone, зустрівся зі студентами та працівниками кафедри

Кафедра хімічної технології переробки пластмас Львівської політехніки
Фото із зустрічі

У зв’язку з розвитком полімерів і пластичних мас на їхній основі постійно виникає потреба у висококваліфікованих фахівцях, інженерах-технологах сучасних виробництв, дослідниках тощо. Для ознайомлення студентів із сучасними полімерними матеріалами для лакофарбової промисловості доцентка кафедри хімічної технології переробки пластмас Національного університету «Львівська політехніка» Наталія Семенюк організувала зустріч студентів магістерського рівня спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Хімічні технології високомолекулярних сполук» і «Хімічної технології переробки полімерних та композиційних матеріалів», та науково-педагогічних працівників з випускником кафедри Любомиром Папірянським. Нині він є співзасновником і директором з виробництва Limestone – провідної української компанії, що є виробником високоефективних декоративних фарб і штукатурок.

Любомир Папірянський розповів про свій виробничий шлях після успішного закінчення Університету, як зародилася ідея створення компанії, дав важливі поради із власного досвіду, набутого за роки, як реалізувати себе на виробництві. Наголосив студентам про важливість знань, отриманих у процесі навчання, про самодисципліну та постійне самовдосконалення, порадив студентам бути активними і розвивати свій талант, не боятись помилятись, дослухатись до викладачів, підтримувати з ними зв’язок.

Студенти закріпили теоретичні засади модифікаційних процесів, які слухають на лекційних курсах освітньо-професійних програм, ознайомилися з різними типами полімерів, що є основними компонентами для створення лаків, фарб, декоративної штукатурки, основними характеристиками та фізико-механічними властивостями полімерних дисперсій. Також обговорили різні напрями модифікування полімерів, спрямовані на покращення процесу плівкоутворення та оптимізацію властивостей покриттів, зокрема методи зниження температури утворення плівки, забезпечення необхідної еластичності фарб і лаків, а також підвищення стійкості до температурних коливань та ультрафіолетового випромінювання.

Одним з основних моментів зустрічі було практичне дослідження демонстраційних зразків полімерних покриттів, що дало змогу студентам на власні очі побачити вплив модифікаторів на властивості покрить.

Студенти висловили подяку Любомиру Папірянському за його цікаву та інформативну розповідь.

Подія підкреслила важливість таких зустрічей у забезпеченні студентів навичками і знаннями, необхідними для досягнення успіхів у навчанні та майбутній професії.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі