Випускник ІНЕМ Львівської політехніки Віктор Дідух – золотий призер чемпіонату Європи з настільного тенісу

Прес-служба Львівської політехніки
Віктор Дідух

Днями у словенському місті Лашко завершився чемпіонат Європи з настільного тенісу серед паралімпійських команд. У змаганнях взяли участь спортсмени-інваліди з понад 30 європейських країн. Загальнокомандну перемогу на цих представницьких змаганнях святкували тенісисти збірної команди України, які здобули 10 призових нагород.

Двічі чемпіоном Європи – в особистому та командному заліках – став вихованець Національного університету «Львівська політехніка», призер Всесвітньої універсіади Віктор Дідух.

Як повідомили у Львівському обласному відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, кілька років тому Віктор переніс складну операцію – ампутацію лівої ноги. Він – майстер спорту України міжнародного класу, член національної збірної команди з настільного тенісу, випускник Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки. На останніх Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро став чемпіоном, здобувши золото в індивідуальному та парних змаганнях. Спортсмен переміг і на чемпіонаті Європи 2013 року серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Він – один із засновників Благодійного фонду «Серце Лева».