Випускник з Івано-Франківщини, який набрав 795 балів ЗНО з 800, планує вивчати програмування у Львівській політехніці

За матеріалами газети «Галичина»
Олександр Люклян

Випускник Перегінської школи № 1 Рожнятівського району Івано-Франківської області Олександр Люклян із чотирьох предметів, які складав під час зовнішнього оцінювання, набрав 795 балів з 800 можливих. У його «доробку» аж дві «двохсотки» – з української мови та літератури і математики. На тестуванні з англійської мови хлопець набрав 199 балів, а з фізики – 196.

Хлопець каже, що готувався самостійно, лише з англійською допомагав репетитор. Необхідний навчальний матеріал шукав в інтернеті, в книжках та підручниках. Олександр зізнається: думав, що більше хвилюватиметься, а почувався в аудиторії, як на звичайній контрольній. Можливо, це через те, що брав участь у предметних олімпіадах і мав досвід із написання іспитів.

Щодо захоплень, то найбільше «двохсотбальник» любить математику, астрономію та спорт. У вільний час залюбки тренується у спортзалі, хоча зізнається, що під час підготовки до ЗНО трохи «закинув». Сьогодні Сашко повністю концентрується на програмуванні, адже саме з ним буде пов’язане його професійне майбутнє.

– В принципі, з моїми балами можна вступити в будь-який університет, тож я вже не переживаю з цього приводу, – констатує Олександр Люклян.

Втім, свою студентську історію Сашко планує писати в Національному університеті «Львівська політехніка», опановуючи програмування.