Виконувач обов’язків Президента Парламентській асамблеї НАТО Раса Юкнявічене була гостем Університету

За матеріалами газети «Голос України»
Раса Юкнявічене - гість політехніки

На запрошення народного депутата, члена постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО Оксани Юринець Львів із дводенним робочим візитом відвідала виконувач обов’язків Президента ПА НАТО Раса Юкнявічене.

Високопосадовець взяла участь у Міжнародному науковому форумі щодо питань транскордонного співробітництва у Національному університеті «Львівська політехніка», зустрілася з ректором навчального закладу Юрієм Бобалом, керівництвом міста й області, відвідала Національну академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного і Міжнародний Центр миротворчості та безпеки.

– Процес вступу України до НАТО не буде дуже коротким і дуже легким. Український парламент лише нещодавно на законодавчому рівні задекларував курс вступу до Альянсу. Але це не означає, що потрібно розслаблятися із реформами. Вони потрібні насамперед вам, а не НАТО. Литва також довго до цього ішла. Від часу, поки ми заявили про свій курс, і до вступу у НАТО минуло 10 років. Але завдяки реформам ми отримали зовсім іншу Литву, – зауважила Раса Юкнявічене.

Водночас Оксана Юринець наголосила на пріоритетності питання вступу України до НАТО для Верховної Ради, подякувала Расі Юкнявічене за її перший візит до Львова і висловила сподівання, що вже наступного року в місті буде проведено одне із засідань Міжпарламентської ради Україна – НАТО.