Виконавців проєкту «Валіза» з кафедри архітектури та реставрації ІАРД відзначено подяками ЛОВА

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Арт-об’єкт «Валіза»

21 травня 2022 року у львівському сквері «На Валах» під час відзначення «Дня Европи» урочисто відкрили арт-об’єкт «Валіза», щоб привернути увагу до українців, які з 24 лютого живуть «на валізах».

Зі слів авторки проєкту, докторки мистецтвознавства, доцентки кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» Христини Береговської, «з 24 лютого валізи для українців перестали асоціюватися з приємними подорожами і мандрівками, а стали синонімом слів «біженець» та «вимушено переселена особа». Арт-об’єкт «Валіза» показує подвійну реальність українців – трагедію загибелі сотні мирних родин і тисячі щасливо врятованих. І одні, і другі ціною важких втрат (на небі і на землі вимолюють/випрошують/виборюють» нашу перемогу. Одні валізи чекають повернення до рідних домівок, інші назавжди залишаться із закривавленими іграшками всередині…».

За реалізацію проєкту подяками Львівської обласної військової адміністрації відзначені такі викладачі кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки:

  • Сергій Гетьманчук, асистент, доктор філософії за спеціальністю 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація»;
  • Максим Чорний, аспірант, магістр реставрації;
  • Віктор Мельник, доцент, кандидат історичних наук.

За допомогу в реалізації проєкту подяками відзначені:

  • Ігор Бокало, старший викладач, кандидат архітектури;
  • Сергій Сірий, асистент, магістр реставрації;
  • Олексій Чередніченко, студент магістерської програми (друга освіта), магістр образотворчого мистецтва.

Проєкт «Валіза» експонуватиметься три тижні.
 

Фото – Сергій Гетьманчук

Арт-об’єкт «Валіза» Арт-об’єкт «Валіза»