Представниці Львівської політехніки взяли участь у програмі викладацької мобільності Erasmus+ в Румунії

Кафедра вищої математики Львівської політехніки
Фото з візиту до Румунії

Упродовж тижня, з 14 до 21 травня 2023 року, викладачки кафедри вищої математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук і кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Іванна Андрусяк, Оксана Бродяк та Вікторія Гавриляк відвідали румунський університет Бабеш-Боляї (м. Клуж-Напока, Румунія) у межах програми викладацької мобільності Erasmus+. До програми ввійшли гостьові лекції, дискусії, міні-лекції, круглі столи та обговорення можливостей майбутньої співпраці.

Університет Бабеш-Боляї є найбільшим класичним університетом Румунії, який складається із 21 факультету. Там дотримуються принципів сталого навчання впродовж життя.

У перший день перебування в Університеті Бабеш-Боляї викладачки Львівської політехніки познайомилися із керівницею міжнародного офісу університету Ілоною Дранка, а також із командами механіко-математичного, хімічного та біологічного факультетів. На наступний день представниці України прочитали румунським викладачам і студентам лекцію про методику викладання та наукові дослідження, про перспективи майбутньої співпраці між Львівською політехнікою та Університетом Бабеш-Боляї.

В ході програми львівські політехніки ознайомилися з роботою кафедри математики та інформатики на чолі з професоркою Юдіт Робу, структурою та змістом підготовки студентів за напрямом «Математика». Проведено зустріч із заступником декана механіко-математичного факультету професором Марселем Сербаном, який ознайомив із науковими математичним школами, які розвиваються на факультеті та є стабільно популярними в умовах румунського трудового ринку професій.

Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії Фото з візиту до Румунії