Викладачки кафедри СР взяли участь у конференції UKRAINETT+ з управління суспільними кризами

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Фото з конференції

16–17 вересня 2024 року в Бізнес-школі Університету Норд (м. Будо, Норвегія) відбулася конференція UKRAINETT+ «Управління суспільними кризами: виклики та стратегії подолання», метою якої було об’єднання дослідників, що вивчають Україну, з Норвегії, України та світу й заохочення дискусії у таких ключових сферах як бізнес, економіка, управління, право, лінгвістика, міграція, політика та соціологія.

Також в Університеті Норд 17–18 вересня відбулися круглий стіл «Протидія міграції на місцевому рівні: роздуми про виклики та можливості з точки зору різних зацікавлених сторін» та внутрішні зустрічі, пов’язані з проєктом «Реакція університетів на великі перешкоди: створення стійкої вищої освіти для реагування та управління суспільними кризами» (TURBO), який співфінансує Євросоюз у межах програми Erasmus+ (код проєкту 101129315-TURBO-Erasmus-EDU-2023-CBHE). Метою круглого столу було обговорення регіональних/місцевих наслідків міграції в Україні, Норвегії та Польщі з позиції різних зацікавлених сторін (університетів, неурядових організацій, органів місцевого самоврядування, представників бізнесу) та обмін досвідом щодо соціальної інтеграції мігрантів (із соціальної, економічної та освітньої точок зору, тобто розробка освітніх пропозицій/курсів для ВПО та українських мігрантів).

Національний університет «Львівська політехніка» на конференції, круглому столі та зустрічах був представлений науково-педагогічними працівниками кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук – к.політ.н., доценткою Уляною Яцишин, доктором філософії, асистенткою Романою Мишок (очно) та к.е.н., доценткою Тетяною Шаповаловою (онлайн).

Проведення конференції UKRAINETT+ та круглого столу в Університеті Норд стало майданчиком для обміну думками між дослідниками з різних країн та важливим кроком у зміцненні міжнародного наукового співробітництва у сфері дослідження суспільних криз та міграційних викликів, з якими стикається сьогодні Україна. Представництво Національного університету «Львівська політехніка» та інших закладів вищої освіти на цих заходах засвідчило активну участь українських науковців у міжнародній дискусії щодо подолання кризових ситуацій та формування стійкої системи вищої освіти.


Фото: Анастасія Дробот

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції