Викладачки кафедри ФАЗХ взяли участь у тренінгу Staff Week у Науково-технологічному університеті Адани (Туреччина)

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії Львівської політехніки
Фото з тренінгу

Доцентки кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Руслана Гумінілович та Ірина Коваль упродовж 22–26 травня 2023 року брали участь у тренінгу Staff Week за програмою мобільності персоналу Erasmus+ у Науково-технологічному університеті Адани Алпарслана Тюркеша (державний університет, розташований у місті Адана, Туреччина; Adana Alparslan Türkeş Science and Technology University, АТU).

АТU входить до 10 найкращих університетів Туреччини, де навчання ведеться англійською мовою, та виділяється в галузі аеронавтики та космонавтики, має якісну програму спеціалізації. Крім того, 300-метрова злітно-посадкова смуга БПЛА, розташована навколо кампусу, надає студентам можливість для практичного навчання. Університет орієнтований як на наукові дослідження, так і на освіту в галузі інженерних та природничих наук.

Під час академічної мобільності представниці Львівської політехніки зустрілися з представниками міжнародного офісу Adana Alparslan Türkeş STU (керівник – доцент Хатідже Імге Октай Басегмез (Hatice İmge Oktay Başeğmez)) та представниками університетів-учасників тренінгу з Ботсвани (BOTHO University), Йорданії (Jordan University of Science and Technology), Алжиру (University Of Science And Technology Houari Boumediene). Проректор професор Хасан Куртаран (Hasan Kurtaran) окреслив загальні очікування від тренінгу та співпраці з університетами-учасниками.

Участь у тренінгу була успішною та корисною. Руслана Гумінілович та Ірина Коваль презентували Національний університет «Львівська політехніка» та розповіли про сильні сторони, особливості й можливості співпраці, поділились власним та перейняли досвід колег з Adana Alparslan Türkeş STU, а також розширили базу контактів та отримали поштовх для подальшої ефективної роботи.

Під час відвідування дослідницьких лабораторій нанотехнологій (NAVUL) працівниці кафедри ФАЗХ мали зустріч із деканом хімічного факультету професором Ґозде Байдемір Песінт (Gozde Baydemir Pesint), під час якої налагоджено контакти для подальшої співпраці з науковцями й викладачами, а також обговорено можливість спільних проєктів та публікацій.

Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу