Викладачки ІЕСК взяли участь у програмі викладацької мобільності Erasmus+ у Познанській політехніці

Кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем
Фото з відвідин Познанської політехніки

Упродовж тижня, з 29 травня до 2 червня 2023 року, викладачки Інституту енергетики та систем керування – доцентка кафедри електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем Лідія Каша і доцентка кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Галина Матіко – перебували у Познанській політехніці (м. Познань, Республіка Польща) у межах програми викладацької мобільності Erasmus+. Захід організував Центр міжнародної освіти Національного університету «Львівська політехніка». До програми візиту ввійшли гостьові лекції, дискусії, круглі столи, відвідини лабораторій та обговорення можливостей майбутньої співпраці.

Познанська політехніка – це технічний навчально-науковий університет із понад 100-річною традицією з широким колом наукових досліджень та сучасних технічних розробок. Університет налічує 9 факультетів із понад 40 напрямами навчання, тут працює понад 1 тисяча викладачів та навчається близько 16 тисяч студентів. Завдяки сучасній дослідницькій інфраструктурі та академічному персоналу випускники університету адаптовані до вимог, які висувають роботодавці.

Представники Львівської політехніки провели зустрічі з керівницею Міжнародного офісу Познанської політехніки Ольгою Вахріною, керівництвом та працівниками факультету інженерії довкілля та енергетики, зокрема з деканом, професором Збігнєвом Надольним, заступниками декана Гжегошем Домбеком та Робертом Клосов’яком, які ознайомили гостей з організаційною структурою університету, науковими напрямами відділів, обговорили можливості подальшої наукової співпраці між закладами освіти.

Особливої уваги заслуговують практичні відвідини навчальних та науково-дослідних лабораторій факультету інженерії довкілля та енергетики і факультету автоматики, роботики та електротехніки. В університетських лабораторіях студентів активно залучають до участі в науково-дослідних роботах у галузі енергетики та енергозбереження, розвитку і вдосконалення систем мехатроніки, автоматизованих систем керування та комп’ютерно-інтегрованих систем. Одержані студентами наукові та практичні результати активно впроваджують у навчальний процес.

У рамках академічної мобільності доцентки ІЕСК Галина Матіко та Лідія Каша виконали всі заплановані заходи й напрацювали перспективи подальшої освітньої та наукової співпраці Інституту енергетики та систем керування нашого університету з факультетом інженерії довкілля та енергетики Познанської політехніки.

Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки Фото з відвідин Познанської політехніки