Викладачка Університету Масарика (Чехія) розпочала цикл гостьових лекцій для студентів кафедри ЖЗМК

Кафедра журналістики та засобів масової комунікації
Скріншот з онлайн-лекції

14 листопада розпочався цикл гостьових лекцій від PhD, завідувачки кафедри медіастудій Університету Масарика (м. Брно, Чехія) Ленки Цісарової для студентів кафедри журналістики та засобів масової комунікації Національного університету «Львівська політехніка». Захід організовано в межах імплементації гранту № 22310314 «Журналістська освіта в країнах Вишеградської четвірки та Україні: посилення співпраці» за кошти Міжнародного Вишеградського Фонду.

Під час лекції на тему «Старі правила – нові умови роботи журналістів» Ленка Цісарова окреслила обставини, в яких зараз доводиться працювати журналістам у світі. Зокрема, звернула увагу на вплив війни в Україні на журналістську роботу, особливості структури сучасних медіа та важливість дотримання журналістських стандартів за будь-яких умов.

Важливим чинником для розвитку медіаіндустрії у правильному напрямі викладачка назвала деолігархізацію. На думку Ленки Цісарової, саме прозора структура власності медіа та обмеження впливу олігархів на ЗМІ допомогли б забезпечити надання більш об’єктивної та збалансованої інформації. Медіадослідниця запропонувала присутнім подумати над методами виходу з так званої «інформаційної бульбашки» й надалі обговорити ці ідеї на заняттях.

Наступна гостьова лекція відбудеться у вівторок, 21 листопада. Лекції організовано в режимі онлайн на платформі Zoom.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції