Викладачка кафедри ВМ провела профорієнтаційну роботу в середній загальноосвітній школі № 31 міста Львова

Кафедра вищої математики Львівської політехніки
Фото з профорієнтаційного заходу

Викладачка кафедри вищої математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки Галина Івасик провела профорієнтаційну роботу у формі гри брейн-ринг з учнями 10-А, 10-Б та 11-А класів у середній загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 31 міста Львова.

Гостя розповіла про відомих учених-математиків, основоположників цієї науки, показала їхні портрети й розповіла про шлях до наукових відкриттів. Учнів завжди цікавить питання про практичне застосування цієї науки в житті людини. Тож питання було максимально розкрито за допомогою презентації та прикладів із повсякденного життя. Діалог з учнями був цікавим та жвавим. «Математика – цариця наук» – цей вислів став зрозумілим кожному учневі. І те, наскільки інформація була корисною та запам’яталася школярам, викладачка підсумувала з допомогою гри брейн-Ринг.

Також Галина Володимирівна розповіла про свій рідний Національний університет «Львівська політехніка», в якому вона навчалася сама, а тепер і працює на одній із його кафедр. Також розказала і показала брошурки з різноманіттям інститутів, на які можна вступити, проявити свої знання й одержати нові, обрати і здобути спеціальність, яка близька саме тому чи іншому учневі. Згадали і про вчення Григорія Савича Сковороди про «сродну працю». Адже, правильно обравши спеціальність, до якої людина має природний нахил та здібності, вона ходитиме на роботу щасливою і виконуватиме завдання із задоволенням.

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу