Викладачка кафедри філософії взяла участь у літній школі теології «Рани нашого світу: формування і практика богослов’я в ситуації травми»

Кафедра філософії Львівської політехніки
Фото з події

Старша викладачка кафедри філософії Інституту гуманітарних та соціальних наук Роксолана Вербова взяла участь у літній школі теології «Рани нашого світу: формування і практика богослов’я в ситуації травми», яка тривала з 31 липня по 5 серпня 2023 року та була організована Східноєвропейським інститутом теології. 

Спікерами були відомі теологи, філософи та релігієзнавці: почесний професор систематичного богослов’я Оксфордського університету Пол Фіддес; Ph.D., практикуюча психологиня з досвідом клінічної роботи з травмованими людьми понад 50 років Даєн Лангберг; професорка кафедри богослов’я Інституту Лойоли в Триніті-коледжі Шивон Ґарріґан; практикуючий психолог Філіп Монро; письменниця Сара Кларксон, чия творчість зосереджена на красі та горі, розповіді й тиші; філософиня Юліяна Младеновська-Тешія та інші. 

У межах літньої школи відбулася плідна дискусія з практичним знаходженням відповідей на такі питання: як особі виявити стійкість під час війни? Чому виникає травма? Чи може нове життя виникнути зі смерті? Чи переосмислення смерті й воскресіння Христа через призму теорії може запропонувати можливість нового життя тут і зараз? Чи може богослов’я запропонувати щось для життя після травми? Як подолати страждання? 

Крім того, були розглянуті теми: «Теологія дому та травма переміщення», «Вуковар: війна, пам’ять та голоси з маргінесу». У своїй доповіді письменниця Сара Кларксон дослідила проблему взаємовідношення краси і теодицеї, а професор Пол Фіддес проаналізував британську поезію в роки Першої світової війни.

 

Фото з події Фото з події Фото з події Фото з події Фото з події Фото з події