Викладачі з Харкова прочитали фахові лекції для студентів-політехніків спеціальності 208 «Агроінженерія»

Інститут геодезії Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

У межах угоди про співробітництво між Національним університетом «Львівська політехніка» та Державним біотехнологічним університетом (Харків) викладачі Державного біотехнологічного університету прочитали низку фахових лекцій для здобувачів та викладачів спеціальності 208 «Агроінженерія». Лекції відбулись онлайн упродовж жовтня 2023 року.

20 жовтня к.т.н., доцент кафедри оптимізації технологічних систем Державного біотехнологічного університету Андрій Пахучий прочитав лекцію на тему «Технологія збирання сільськогосподарських культур шляхом обчісування на корені: стан та перспективи». Презентовано новітні технології збирання сільськогосподарських культур методом обчісування на корені. Викладач розповів про свій багатий практичний досвід та розповів про патенти створені їхньою командою спеціалістів. Також лектор надав рекомендації студентам щодо необхідних навичок на ринку праці в агропідприємствах України.

27 жовтня доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри землеробства та гербології імені О.М. Можейка Державного біотехнологічного університету Микола Шевченко прочитав лекцію на тему «Особливості агрономії в сучасних системах землеробства». Приділено увагу агрономії як комплексній науці з врахуванням не лише вирощування продукції, а й екологічного аспекту. Також було звернуто увагу на складові систем землеробства, завдання і протиріччя агрономії та класифікацію сучасних систем землеробства.

Лекції реалізовано у тісній співпраці з кафедрою управління земельними ресурсами, геодезії та кадастру Державного біотехнологічного університету з метою покращення якості підготовки й поглиблення знань здобувачів та викладачів зі спеціальних дисциплін.

Розвиток співпраці між ЗВО надалі передбачає проведення спільних зустрічей між кафедрами університетів та підвищення кваліфікації викладачів за спеціальностями 103 «Науки про Землю», 193 «Геодезія та землеустрій» та 208 «Агроінженерія».

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції