Викладачі Університету проводять заняття з учасниками профільного табору для обдарованої молоді

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото з Літньої школи

До 8 липня триватиме школа-табір, яку організувала для школярів Львівщини обласна мала академія наук. У реколекційно-відпочинковому Центрі «Світлиця» відпочивають, а водночас і навчаються учасники ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт, переможці ІІ етапу конкурсу та переможці обласних турнірів.

Майже п’ять десятків дітей сформували у три групи, що працюють за трьома напрямами: природничим, гуманітарним та технічним. Впродовж дня тривають лекції та практичні заняття, а ввечері передбачена відпочинкова програма.

Заняття з учнями проводять викладачі Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка» та Національного центру «Мала академія наук України».

– Діти прагнуть отримати досвід. Нема таких, що хочуть «схалявити» чи десь відсидітись. Це діти, які реально прагнуть знань і жадно їх хапають з усіх можливих джерел. Ті, хто не має досвіду в тій чи іншій сфері, відкривають для себе нові галузі. На наших заняттях ми програмуємо, складаємо схеми. Починаємо з того, що вчимо збирати прості схеми, потім декілька модулів об’єднуємо у складну систему. Нам треба зрозуміти як побудувати алгоритм програми для того, щоб не було помилок. В результаті – отримати якийсь прилад що вирішуватиме якусь наукову чи побутову проблематику, – розповів старший викладач кафедри електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій Львівської політехніки Олексій Ліске.

Крім роботи в групах над створенням схем, експериментами та дослідженням в лабораторіях, у програмі табору ігри, змагання, розваги, піші екскурсії, відвідини музеїв, астрономічної обсерваторії, метеостанції, археологічні розкопки.

Зазначимо, у червні Львівська обласна Мала академія наук провела профільні школи «Літо інтелекту». Серед напрямів цьогорічного «Літа інтелекту» були профільні школи з філології, вебпрограмування, іноземних мов, природнича, історико-археологічна та географічна школи, а також «IT Camp» та «Політехнік Camp».

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи