Викладачі та студенти кафедри туризму ІСТР відвідали Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Кафедра туризму Львівської політехніки
Фото з відвідин центру

2 травня викладачі та студенти кафедри туризму Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки відвідали Центр міської історії Центрально-Східної Європи у Львові.

Зокрема, викладачі кафедри туризму Мар’яна Сеньків, Мирослава Габа і Наталія Дністрянська організували зустріч студентів груп ТУ-32 і ТУ-42 з командою Центру, який є незалежною дослідницькою установою в галузі міської історії, цифрової гуманістики та архівування, публічної історії. Викладачка Мар’яна Сеньків співпрацює з Центром у рамках міжнародного факультативного курсу «Цифрові культурні ландшафти – нові можливості для України» від німецьких викладачів Йорна Шультхайса і Мартіна Райса з Університету міста Гайзенхайм, організованого для студентів спеціальності «Туризм». Тож студенти мають змогу використовувати колекції та матеріали міського Медіаархіву для ілюстрування своїх статей у німецькій інформаційній системі KuLaDig.

Історик та архівіст Центру міської історії Центрально-Східної Європи Олександр Маханець розповів про важливі освітні та цифрові проєкти Центру. Звернув увагу на можливість залучення до них викладачів і студентів кафедри туризму.

Працівниця Центру Ольга Заречнюк, колишня студентка Львівської політехніки, презентувала проєкт «Інтерактивний Львів», до якого вона залучена як архітектурна редакторка. Презентація викликала чимало цікавих запитань від студентів і викладачів.

Наприкінці зустрічі Мар’яна Сеньків подарувала бібліотеці Центру альбом фотографій Львівської політехніки.

Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру Фото з відвідин центру