Викладачі та студенти кафедри фінансів, обліку і аналізу ІППТ взяли участь у дистанційному семінарі НБУ

Кафедра фінансів, обліку і аналізу Львівської політехніки
дистанційний семінар

22–23 жовтня 2020 року науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, обліку і аналізу Інституту підприємництва та перспективних технологій Національного університету «Львівська політехніка» професор Марія Лапішко, доцент Оксана Садура, а також бакалаври та магістри спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли активну участь у дистанційному семінарі Національного банку України «Тенденції та новації регулювання фінансового сектору в Україні» за допомогою платформи Zoom.

Керівники Департаментів НБУ окреслили такі основні питання, як вплив пандемії на банківський сектор; нововведення у законодавстві; ліцензування та регулювання, які найближчим часом будуть запроваджені єдиним регулятором банківських та небанківських установ – НБУ для страхових, лізингових і фінансових компаній, кредитних спілок та ломбардів.

Втішним є те, що всі заходи НБУ спрямовані на прозору, фінансово стабільну діяльність фінансових установ, посилення нормативів та контролю за ринковою поведінкою учасників фінансового ринку. Це дасть змогу поступово повернути довіру до банківських та небанківських фінансових установ.