Викладачі та студенти ІНПП активно працюють у Центрі безоплатної правової допомоги населенню Львова та області

ІНПП Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

З ініціативи директора Інституту права та психології Національного університету «Львівська політехніка» професора Володимира Ортинського 1 жовтня 2013 року був відкритий Центр безоплатної правової допомоги населенню м. Львова і Львівської області. Рішенням ректора Університету професора Юрія Бобала затверджено Статут Центру, основу якого складають завдання, принципи діяльності, повноваження учасників центру.

Слід зазначити, що з жовтня 2013 року до квітня 2017 року в Центрі отримали правову допомогу 365 громадян. Правову допомогу в Центрі надають у понеділок, вівторок, середу і четвер з 14:30 до 17:00. Викладачі Інституту права та психології, а також студенти ІІІ–IV курсів освітнього рівня бакалавр та магістр, які ведуть облік, готують необхідну інформацію юридичного змісту на прохання відвідувачів, з питань, пов’язаних з відносинами в галузі праці, сімейними і житловими проблемами, а також правом інтелектуальної власності.

Отож, Центр не тільки надає необхідну правову допомогу громадянам, але й є важливою науково-практичною установою, в якій студенти, по-перше, мають можливість отримати необхідні навички, спілкуючись з громадянами, а також вміння працювати із заявами громадян, а також надавати їм правову допомогу. По-друге, студенти більш реально усвідомлюють роль і місце професії юриста щодо захисту прав і свобод громадян.

Діяльність Центру була розглянута на засіданні Вченої ради Університету, де отримала схвальну оцінку. Представники Центру брали участь у семінарах, присвячених діяльності юридичних клінік.

Центр розташований на вулиці Беринди, 1.

Докладніше про діяльність Центру – в інтерв’ю