Викладачі шести коледжів Львівської політехніки опановували навички фінансової грамотності

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото з тренінгу

Минулого тижня завершилися дводенні тренінги з фінансової грамотності, організовані командою Junior Achievement Ukraine.

15–16 червня відбувся перший тренінг для вчителів із 40 шкіл Львівщини, які у 2023/24 навчальному році приєднаються до навчальної програми JA Ukraine «Фінансова грамотність». Завдяки знанням, отриманим на тренінгах, вчителі зможуть ефективно працювати з учнями, залучати їх до командної роботи й допомагатимуть їм на практиці відточувати теорію.

22–23 червня відбувся дводенний тренінг для викладачів 9 коледжів (6 із них – коледжі Національного університету «Львівська політехніка») та 32 закладів професійної та професійно-технічної освіти Львівщини. Ці заклади також братимуть участь у навчальній програмі «Фінансова грамотність».

Вчителі та викладачі отримають все необхідне методичне забезпечення. У ньому зібрані матеріали для педагогів і учнів, а також презентації та відеоуроки до кожної теми. Окрім цього, кожен заклад приєднають до інтерактивної платформи, на якій у разі потреби діти зможуть навчатись онлайн.

На заняттях учні та студенти формуватимуть свої фінансові цілі, план заощаджень, розроблятимуть інвестиційний план.

«Навчальний курс «Фінансова грамотність» був розроблений у США, але він адаптований нашою командою, провідними банками, страховими і консалтинговими компаніями до чинних вимог українського законодавства. Основний принцип цієї програми – «навчання через практику». Діти працюють над спільними проєктами, в групах виконують різні завдання, долучаються до змістовних дискусій, що не лише допомагає освоїти основи фінансової грамотності, а й розвиває їхні м’які навички», – наголосила Віра Другова, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine.