Викладачі катедри УМ взяли участь у роботі міжнародної конференції та пройшли підвищення кваліфікації

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин Волині

VІ Міжнародна наукова конференція «Лінгвостилістика ХХІ ст.: стан і перспективи» відбулася 28–30 вересня 2023 року в місті Луцьку з нагоди 30-ліття катедри історії та культури української мови.

Урочисте вітальне слово виголосили:

  • ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, доктор наук, професор,
  • директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко, доктор наук, професор,
  • академік НАН України, доктор наук, професор Світлана Єрмоленко.

Професор катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Фаріон прочитала гостьову лекцію «Святослав Караванський: штрихи мовно-політичного портрета». Доцент катедри УМ Оксана Микитюк прочитала гостьову лекцію «Лінгвоперсона Дмитра Донцова як вияв національної сили».

Ірина Фаріон та Оксана Микитюк здобули сертифікат про підвищення кваліфікації обсягом 1 кредит ЄКТС (30 годин) та пройшли навчання на науково-практичному семінарі «Лінгвостилістика ХХІ століття: стан і перспективи розвитку».

У рамках конференції відбулися круглі столи: «Стиль сучасної української поезії: який він?» (28 вересня), «Ідіостилістика в Україні: вектори наукових досліджень» (29 вересня), «Мова Олени Пчілки й Лесі Українки: в пошуках індивідуальних і національних домінант» (30 вересня).

Особлива подяка професорові Світлані Богдан за організацію та надих конференції, як і всім членам катедри та учасникам конференції. Відвідини бібліотеки імени Олени Пчілки є доторком до жінки-легенди. Поїздка до Колодяжного – це присяга для кожного українця служити своїй землі. Галерея Корсаків – це скарбниця нашої культури через полотна Кумановського, Андієської, Петра Антипа (Донецьк), родини Мотик та численні інші. Помешкання Косачів біля замку Любарта показують вічність нації нашої та неминучість української Перемоги.

Фото з відвідин Волині Фото з відвідин Волині Фото з відвідин Волині Фото з відвідин Волині Фото з відвідин Волині Фото з відвідин Волині Фото з відвідин Волині Фото з відвідин Волині Фото з відвідин Волині Фото з відвідин Волині