Викладачі катедри УМ взяли участь у Міжнародній конференції «Українська філологія: школи, постаті, проблеми»

Катедра української мови Львівської політехніки
Заставка конференції

Викладачі катедри української мови Ірина Фаріон і Софія Булик-Верхола взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Українська філологія: школи, постаті, проблеми (до 175-річчя від часу заснування катедри української словесности у Львівському університеті)», що впродовж 22–23 листопада 2023 року відбувалась у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Докт. філол. наук Ірина Фаріон виступила з доповіддю на тему «Англіїзація: новий виклик старого ксенофільства»

Канд. філол. наук Софія Булик-Верхола виголосила доповідь на тему «Життя на перехресті філології та музики», у якій розповіла про свого батька – Зиновія Булика, який був дослідником-мовознавцем, педагогом, засновником і багаторічним керівником оркестру студентського ансамблю університету імені Івана Франка «Черемош» (1963–1970), першою скрипкою університетського симфонічного оркестру (1956–1973), учасником університетського естрадного оркестру (1954–1963), скрипалем професійного оркестру українських народних інструментів Львівського радіо і телебачення (1963–1973), засновником і керівником оркестру українських народних інструментів «Лемківські гудаки» при хоровій капелі «Лемковина» (1979–1992), активним учасником хору викладачів Львівського музичного училища імені С. Людкевича, у якому викладав філологічні дисципліни майже сорок років.

Спасибі організаторам конференції за співпрацю, доповідачам за подаровану розкіш змістовного фахового спілкування з актуальних проблем мовознавства та цікаві наукові дискусії!

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції