Викладачі катедри УМ надалі співпрацюють зі Спілкою українських вчителів та освітян у Сполученому Королівстві

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото зі стажування у Великобританії

Цьогоріч доцент катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Мирослава Гнатюк пройшла тритижневе освітньо-наукове стажування в Спілці українських вчителів та освітян у Сполученому Королівстві (підрозділ Союзу Українців Британії – СУБ) (м. Лондон, Великобританія) на тему «Особливості навчально-методичної роботи в Спілці українських вчителів та освітян у Сполученому Королівстві». Незмінно науковим керівником міжнародного стажування була її директор Інна Григорович, NPQSL, яка послідовно співпрацює із нашим навчальним закладом. Очільниця Спілки ділилася останніми новаціями освітньо-наукової роботи свого закладу в умовах війни в Україні, допомагала інтегруватися в англомовне викладацьке середовище. Особливо цінним для стажувальниці був доступ до опрацювання книжкового фонду Бібліотеки й Архіву імені Т. Шевченка в Лондоні.

Британські колеги постійно створювали комфортні умови перебування на стажуванні. Дуже плідною цьогоріч була робота у філологічній секції (очільниця Ольга Полісвят, викладачі секції Надія Пашкова, Тетяна Хамберстоун, Мар’яна Норик, Мирослава Машталер). Основний акцент зустрічей було зосереджено на необхідності створення різних навчальних програм з української мови та літератури, а також у виробленні спеціальної методики подання матеріалу для учнів-емігрантів і тих українських школярів та старшокласників, що вимушено оселяються в Британії в часи теперішньої війни в Україні. Тому на семінарах було зосереджено увагу на особливостях навчального процесу в Спілці, на навчальних робочих програмах дисциплін, на навчально-методичному забезпеченні, на вивченні тематики їхніх наукових досліджень, на взаємному перейнятті досвіду застосування сучасних освітніх технологій.

Доцент катедри української мови Мирослава Гнатюк висловлює щиру подяку керівництву Спілки освітян Британії та Львівської політехніки за можливість поглиблювати професійні контакти представників обох закладів, налагоджувати академічну мобільність, продукувати новітні підходи в навчально-науковій діяльності, в організації спільних українсько-британських науково-освітніх заходів та проєктів, а також здобути нові можливості для професійного вдосконалення та кар’єрного зросту.

Фото зі стажування у Великобританії Фото зі стажування у Великобританії Фото зі стажування у Великобританії Фото зі стажування у Великобританії Фото зі стажування у Великобританії Фото зі стажування у Великобританії Фото зі стажування у Великобританії Фото зі стажування у Великобританії Фото зі стажування у Великобританії