Викладачі катедри української мови виступили з доповідями на Міжнародній науковій конференції

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

24–26 червня 2021 року в Луцьку відбулася V Міжнародна наукова конференція «Лінгвостилістика ХХІ ст.: стан і перспективи». З вітальним словом виступили: Анатолій Васильович Цьось (ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки), Павло Юхимович Гриценко (директор Інституту української мови НАН України), Алла Мстиславівна Архангельська (професор катедри славістики Університету ім. Ф. Палацького в Оломоуці, Чеська Республіка). У роботі конференції взяли участь науковці України, Польщі, Чехії та Болгарії, здобутки яких присвячено українській лінгвостилістиці.

Знаковими є слова щодо сили, віднайдені в Лесі Українки: «На питання «Що дасть нам силу?» – відповідала: така віра, як у Тирци («На руїнах»), така пристрасть, як у Меріям («Одержима») і такий характер, як у Касандри («Касандра»)» (О. Баган).

Під час пленарного засідання з доповіддю про «Мовно-політичний світогляд Лесі Українки (за творами Дмитра Донцова)» виступила доцент катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Микитюк та з доповіддю «Штрихи до біографічно-ідеологічного портрета Святослава Караванського» професор катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Фаріон.

Доповіді присвячено аналізу лінгвоперсон, які є знаком часу, символом епохи, стрижнем національної незнищенности.

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції