Викладачі кафедри ЗМД взяли участь у семінарі-тренінгу з реалізації вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні

Кафедра ЗМД Львівської політехніки
Викладачі кафедри ЗМД

15–16 березня 2018 року в місті Львові під патронатом Міжнародного фонду відродження, Сіверського інституту регіональних досліджень та Львівської обласної державної адміністрації відбувся семінар-тренінг «Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні», участь у якому взяли провідні науковці, представники бізнесу, органів місцевого самоврядування, академічної спільноти. Долучились до заходу і викладачі кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка», зокрема доцент кафедри Андрій Завербний та старший викладач Мар’яна Бортнікова.

Під час семінару-тренінгу розглядали проблеми ролі, значення та складових системи технічного регулювання в контексті євроінтеграційних процесів України, побудови ефективних систем управління відповідно до вимог міжнародних стандартів, міжнародної технічної підтримки для удосконалення систем технічного регулювання в Україні тощо.

Завдяки своєму практичному характеру семінар включав вироблення рекомендацій щодо впровадження системи технічного регулювання в Україні, а також презентацію онлайн-платформи для консультацій. Слухачі мали змогу отримати фахові відповіді від експертів за цією тематикою, долучитись до формування ініціативних фокус-груп, які працюватимуть над розвитком регіонального аграрно-харчового і рекреаційно-туристичного кластеру (АРТК), а також над налагодженням міжрегіональної співпраці.

семінар-тренінг «Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні» семінар-тренінг «Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні» семінар-тренінг «Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні»