Викладачі кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Університету пройшли стажування у Польщі

Кафедра ЗМД Львівської політехніки
стажування у Вищій економічній школі в Білостоку

Впродовж травня 2017 року викладачі кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» проходили стажування у Вищій економічній школі в Білостоку (Республіка Польща). Тематика стажування охоплювала проблеми управління зовнішньоекономічною і митною діяльністю в ЄС та Польщі, а також перспективи впровадження найкращих практик в умовах вітчизняної економіки. Учасниками стажування були, зокрема, доценти Андрій Тодощук, Ростислав Бала, Олег Дорош, Олександр Маслак, Олександр Скибінський, а також асистенти Марта Адамів та Любов Ганас. Стажування відбувалося під безпосереднім керівництвом ректора Вищої економічної школи в Білостоку професора Александра Прокоп’юка.

У межах програми заходу працівники кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності пройшли інтенсивний курс підготовки за такими основними напрямками:

  • маркетинг, логістика та інновації в Польщі та ЄС;
  • торгівля та основи митної політики в ЄС;
  • міжнародні розрахунки в Польщі та ЄС;
  • аудит і контролінг зовнішньоекономічної діяльності в Польщі та ЄС;
  • джерела фінансування діяльності підприємств, а також управління бізнес-проектами в Польщі та ЄС;
  • організування в ЄС тренінгів, курсів і науково-практичних конференцій щодо впровадження ефективних рішень у сфері виробництва, торгівлі та здійснення зовнішньоекономічної діяльності тощо.

Окрім того, працівники Львівської політехніки мали змогу обмінятися досвідом із польськими колегами щодо розроблення робочих програм навчальних дисциплін, використання у навчальному процесі інноваційних технологій та методів викладання, а також формування навчальних планів за участю бізнесу.

Нагадаємо, що Навчально-науковий інститут економіки і менеджменту разом із кафедрою зовнішньоекономічної та митної діяльності 23 лютого 2017 року уклали рамкову угоду про навчально-наукове співробітництво з Вищою економічною школою в Білостоку, яка передбачає здійснення різних форм такого співробітництва, частина з яких реалізується вже зараз.

стажування у Вищій економічній школі в Білостоку стажування у Вищій економічній школі в Білостоку стажування у Вищій економічній школі в Білостоку стажування у Вищій економічній школі в Білостоку стажування у Вищій економічній школі в Білостоку стажування у Вищій економічній школі в Білостоку стажування у Вищій економічній школі в Білостоку стажування у Вищій економічній школі в Білостоку