Викладачі кафедри ТОП видали посібник «Хімія і технологія органічних речовин: практичні аспекти досліджень»

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Цьогоріч бібліотеку навчальних видань кафедри технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки поповнив навчальний посібник В.В. Реутський, А.М. Лудин, І.В. Данада. «Хімія і технологія органічних речовин: практичні аспекти досліджень».

У посібнику розглянуто порядок та принципи розрахунків матеріальних і теплових балансів хіміко-технологічних процесів; наведено методики виконання лабораторних робіт, класифіковані за типом хімічних процесів, які вивчають у курсі «Хімія і технологія органічних речовин». Викладено основні засади для закріплення теоретичних знань і отримання практичних навиків експериментального дослідження хімічних процесів. Розглянуто загальні правила безпечної роботи з дотриманням принципів охорони праці в хімічній лабораторії.

Навчальний посібник допоможе у виконанні лабораторних робіт, де студенти вивчать вплив різних технологічних параметрів на конверсію та селективність різних процесів, навчаться методам аналізу хімічних речовин, освоять розрахунки матеріальних і теплових балансів. Усе це дасть змогу внести у роботу студентів творчі елементи і сприятиме закріпленню знань із курсу «Хімія і технологія органічних речовин».