Викладачі кафедри СР провели для учнів квест по місцях пам’яті у Львові, присвячених жертвам Голодомору

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

27 листопада 2021 року доцент, канд. соціолог. наук Віктор Савка й асистент, канд. політ. наук Уляна Яцишин із кафедри соціології та соціальної роботи Львівської політехніки провели квест по місцях пам’яті у Львові, присвячених жертвам Голодомору 1932–1933 років у тодішній підрадянській Україні.

Участь у квесті взяли команди учнів Ліцею «Гроно», середньої загальноосвітньої школи № 63, Львівського державного музичного ліцею імені Соломії Крушельницької, Навчально-виховного комплексу «Софія» та дві команди Львівської обласної Малої академії наук.

Учні львівських шкіл продемонстрували добру обізнаність із вшануванням у нашому місті пам’яті жертв цієї трагедії.

Дякуємо Оксані Олексюк, Ользі Кравець, Оксані Галаник, Наталії Підлісній, Ігорю Дмитріву та Максиму Романині, Мар’яні Несторович за допомогу в організації заходу, формуванні учнівських команд.

Квест проходив у режимі онлайн на платформі Zoom. Команди учасників отримували завдання від керівника квесту (знайти певні місця за їхнім описом) – і так віртуально «пройшли» маршрут по місцях пам’яті жертв Голодомору у Львові.

Вітаємо з перемогою у квесті команди Малої академії наук та Ліцею «Гроно»!

Метою квесту є привернення уваги майбутніх вступників до спеціальності «Соціологія» через подолання стереотипного уявлення про соціологію як «науку про опитування» та збагачення знання про її предметне поле. Зокрема, майбутнім абітурієнтам було продемонстровано евристичні можливості соціології в аналізі процесів моделювання та транслювання, збереження історичної пам’яті, її ролі у формуванні патріотизму, відчуття єдності українського народу, що є особливо актуальним для нинішньої України

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу