Викладачі кафедри ПМВ взяли участь у Першому міжнародному форумі політологів

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з форуму

Викладачі кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук Львівської політехніки 25–27 січня 2024 року взяли участь у Першому міжнародному форумі політологів, який організував Центр політичних досліджень (Львів) спільно з кафедрою політології Львівського національного університету імені Івана Франка за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду.

Учасниками заходу було більше ста науковців з університетів України, Чехії, Угорщини, Словаччини, Польщі, Ізраїлю та інших держав. Під час форуму висвітлювали теоретичні та практичні тенденції в галузі політичної науки і практики європейських країн. Під час Форуму відбулись цікаві панельні дискусії та майстер-класи експертів, науковців, освітян, політиків, представників громадянського суспільства з європейських країн, Вишеградської четвірки та України.

Темами для обговорення були:

  • тенденції, інновації та проблеми політичної освіти й науки в країнах V4 та Україні;
  • створення і використання баз даних про вибори в країнах V4: досвід для України;
  • європейська, регіональна та національна безпека в контексті російсько-української війни;
  • хід і наслідки політичної трансформації в країнах V4 до та після вступу до ЄС: досвід для України;
  • партійно-виборчий та інституційний дизайн у V4/європейських країнах та Україні: спільне й відмінне.

Також було проведено засідання Асоціації політологів в Україні, де обговорили питання координації та подальшої діяльності у сфері теоретичної і практичної політичної науки в Україні, зокрема у контексті впровадження й використання інновацій і тенденцій у політичній науці та практиці.

Політехніки щиро вдячні організаторам заходу за можливість обмінитись досвідом, набути нових знань. Кафедра політології та міжнародних відносин багато років активно співпрацює із Центром політичних досліджень: зокрема, студенти проходять практику, активно розвивається наукова співпраця.

Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму Фото з форуму