Викладачі кафедри політології та міжнародних відносин взяли участь у міжнародній конференції в Білостоку (Польща)

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з конференції

11–13 травня у місті Білостоку (Республіка Польща) відбулася Міжнародна наукова конференція «Пострадянські держави у міжнародних відносинах 1991–2021 років», яка зібрала науковців Польщі, України, Грузії та Білорусі. Конференція організована Білостоцьким університетом, зокрема факультетом історії та міжнародних відносин, та Музеєм пам’яті Сибіру за підтримки Міністерства освіти і науки Польщі.

З доповіддю «Проблема захисту корінних народів України в умовах війни» на конференції виступила викладач кафедри політології та міжнародних відносин, кандидат наук з державного управління Леся Корнат. Також у режимі онлайн доповіді виголосили викладачі кафедри Домініка Рослонь на тему «Зародження та початки функціонування Східного партнерства» та Наталія Лукач«Глобальна проблема торгівлі людьми в контексті інтеграції України у ЄС».

Учасники конференції обговорювали питання військової агресії росії проти України в контексті перспективи розвитку міжнародних відносин, інтеграції України в Європейський Союз та НАТО. Також значна увага була зосереджена на проблемі безпеки країн пострадянського простору з огляду на імперські амбіції росії.

Учасники конференції мали змогу ознайомитися з Музеєм пам’яті Сибіру, на базі якого відбувалася конференція, а також із Музеєм війни, що розташований у Білостоку. В зазначених музеях велика частина експозиції розповідає про трагічні наслідки тоталітарного радянського режиму, жертви серед мирного населення та демонструє свідчення людей, які пережили депортації і терор.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції