Викладачі кафедри ОМБМ взяли участь у роботі Літньої школи «Політехнік Camp 2024»

Кафедра опору матеріалів та будівельної механіки
Фото з Літньої школи

17 червня на кафедрі опору матеріалів та будівельної механіки Інституту будівництва та інженерних систем Львівської політехніки відбулось заняття з учнями 8–10 класів закладів загальної середньої освіти міста Львова у межах роботи Літньої школи «Політехнік Camp 2024».

Доцент кафедри ОМБМ Василь Бариляк ознайомив учасників школи з умовами навчання та спеціальностями Інституту будівництва та інженерних систем. Під час заняття учні відвідали науково-дослідну лабораторію механічних випробувань, де їм продемонстрували випробовування різних будівельних матеріалів на міцність.

Доцентка кафедри Ірина Деревенько розповіла про важливість поєднання експериментальних і теоретичних досліджень та про те, як одна задача про сім мостів Кеніґсберґа створила окремий розділ математики.

Доцент кафедри Олег Голіян ознайомив учнів з використанням у будівництві водневих технологій:

  • водень – носій енергії для забезпечення нею промислових та житлових будинків;
  • використання водню у виготовленні екологічно чистих будівельних матеріалів: біоцементу, ізоляційних і перероблених матеріалів, екологічної цегли та блоків;
  • створення територій з мінімальною емісією парникових газів.

Метою проведеного заняття було допомогти старшокласникам зорієнтуватися, віднайти свої уподобання й обрати майбутній фах.