За святковим настроєм – у гори: викладачі кафедри МСС активно відсвяткували завершення навчального року

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
сходження на Говерлу

Завершення навчального року кожен відзначає по-своєму. Викладачі кафедри метрології, стандартизації та сертифікації (ІКТА) вирішили відсвяткувати подію активно і з користю – організували сходження на Говерлу.

Ініціатива підкорити найвищу точку України визріла за кавою – особливо припала вона до снаги Олександрі Коваль, яка вже раніше робила спробу піднятися на цю карпатську вершину. Колеги – Роман Байцар, Віктор Куць, Тарас Бойко, Володимир Здеб, котрим пощастило побувати на Говерлі, підтримали ідею.

Сходження на гору розпочалося від спортивної бази «Заросляк», що неподалік Ворохти. Вибрали шлях середньої складності. І хоч він теж давався нелегко, але приклад інших – піднімалися й учасники АТО, і батьки з дітьми (найменше дитя мало лише п’ять місяців) – надихав до подолання себе й висоти. На вершині викладачі сфотографували свою малу «експедицію» разом із синьо-жовтими прапорами, на одному з яких перед сходженням замовили вишити абревіатуру назви своєї кафедри. Згодом, намилувавшись краєвидами й наситившись чистим повітрям, від Говерли Чорногорським хребтом перейшли до озера Несамовите, охопивши при цьому гори Туркул, Пожижевська й Данцер. Спустившись знову до «Заросляка», мандрівники поїхали в бік Яремчі до водоспаду Гук. Загальний шлях – 12 кілометрів.

Роман Байцар і Володимир Здеб переконані, що ліпше святкування годі було й придумати, тож сміливо пропонують повторити їхню ідею й викладачам з інших кафедр.

сходження на Говерлу сходження на Говерлу сходження на Говерлу сходження на Говерлу сходження на Говерлу сходження на Говерлу сходження на Говерлу сходження на Говерлу сходження на Говерлу сходження на Говерлу сходження на Говерлу