Викладачі кафедри ХТНР стали фіналістами четвертої хвилі Програми Акселерації GCIP Ukraine

Кафедра хімії і технології неорганічних речовин
Лого GCIP Ukraine

Викладачі кафедри хімії і технології неорганічних речовин Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки – доцентка Оксана Курилець, професор Андрій Гелеш, доцентка Роксоляна Буклів та четвертокурсник Роман Ілюк, який зараз у лавах ЗСУ захищає Україну, стали фіналістами четвертої хвилі Програми Акселерації Global CleanTech Innovation Program Ukraine у межах проєкту «Глобальна інноваційна програма екологічно чистих технологій для малих та середніх підприємств України».

Після завершення тритижневої Бізнес-академії GCIP Ukraine, що включала інтерактивні тренінгові сесії, практичні кейси, нетворкінг, зустрічі з менторами та індивідуальні консультації з провідними бізнес-тренерами і успішними практиками, учасники презентували свої проєкти членам журі. Дві роботи під керівництвом львівських політехніків – доцентки Оксани Курилець та професора Андрія Гелеша – посіли відповідно ІІІ і IV місця.

Стартап-проєкт під керівництвом Оксани Курилець «Тонке очищення стічних вод харчових виробництв від органічних забрудників методом каталітичного окиснення» є переможцем у номінаціі «Найкращий жіночий проєкт». Він передбачає проведення тонкого доочищення стічних вод харчової промисловості від органічних забрудників за фізико-хімічним методом – каталітичного окиснення. Після доочищення стічні води можуть бути повернуті на виробництво, тобто частково реалізувати замкнуте водокористування.