Викладачі кафедри КГМ взяли участь у навчальних семінарах в рамках програми мобільності NAWA

Кафедра картографії та геопросторового моделювання
Фото із семінару у Варшаві

Викладачі кафедри картографії та геопросторового моделювання Інституту геодезії Львівської політехніки Мар’яна Юрків, Наталія Ярема та Юлія Голубінка взяли участь у навчальних семінарах з побудови та використання BIM (Building Information Modeling) у Варшавській політехніці.

Технологія інформаційного моделювання будівель полягає в побудові тривимірної віртуальної моделі в цифровому вигляді, яка має в собі повну інформацію про майбутній об’єкт. Застосування BIM-технології у проєктуванні будинків включає збір та комплексну обробку технологічної, архітектурно-конструкторської, економічної інформації про будівлю, завдяки чому будівельний об’єкт і все, що до нього належить, розглядають як єдине ціле.

Таку технологію інформаційного моделювання будівель у майбутньому буде використано для відновлення та відбудови міст України після війни. Тому підготовка спеціалістів цього профілю є вкрай важливою для нашої держави.

У рамках програми академічної мобільності NAWA працівники Національного університету «Львівська політехніка» мають чудову можливість навчатись і працювати у проєктах із застосуванням BIM-технологій.