Викладачі кафедри АТР взяли участь у конференції «Мистецька спадщина Іоана Пфістера: міжкультурний діалог»

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Фото з конференції

У державному історико-архітектурному заповіднику в місті Бережани відбулася Наукова конференція «Мистецька спадщина Іоана Пфістера: міжкультурний діалог», присвячена 450-річчю видатного скульптора, який народився у Вроцлаві, але значну частину свого творчого життя присвятив Бережанам. Його металеві саркофаги родини Синявських з каплиці Бережанського замку не мають аналогів у сакральному мистецтві.

Конференція відбулася в новоствореному сучасному арт-просторі, пристосованому до потреб сучасності, при цьому збережено автентичність замкових конструкцій.

У роботі конференції взяли участь науковці з Бронова та Вроцлава (Польща), Києва, Львова, Кам’янця-Подільського, Меджибожа, Тернополя, Вишнівця, Збаража, Бережан.

Працівники кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки Сергій Сірий та Олег Рибчинський взяли участь у науковому зібранні, а також у підготовці експозиційного залу та реставрації однієї з алегоричних скульптур із надгробка Адама Героніма Синявського.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції