Викладачі ІППТ взяли участь у семінарі, організованому Польською академією наук

Кафедра фінансів, обліку і аналізу Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-семінару

«Російська агресія в Україні та її вплив на світові фінансові систем» – тема дистанційного наукового семінару, організованого Польською академією наук 24 березня 2022 року. В роботі заходу взяли участь більш ніж 40 науковців дружньої нам Польщі, а також викладачі кафедри фінансів, обліку і аналізу Інституту підприємництва та перспективних технологій Національного університету «Львівська політехніка» професор Марія Лапішко і доцент Назар Добош.

У процесі дискусії обговорювали проблеми діяльності економічних систем країн Європи та Польщі в сучасних умовах, діяльності фінансових систем до, під час та після російсько-української війни, відновлення економіки України у післявоєнний період. Усі промовці одностайно висловлювалися про необхідність посилити санкції до країни-агресора й допомагати Україні зупинити цю війну.

У своєму виступі Назар Добош сконцентрував увагу учасників семінару на питаннях:

  • зміни системи безпеки в Європі та її фінансового забезпечення з огляду на сучасні проблеми російського вторгнення в Україну;
  • функціонування економіки Польщі в сучасних умовах та підготовки її до роботи у військовий час, зважаючи на потенційні загрози;
  • необхідності надання фінансової допомоги для відбудови економіки України відповідно до Плану Маршала 2 у повоєнний час.

Марія Лапішко розповіла про складні умови, в який опинились українські підприємства, фінансові структури, та українці, виклики та випробування, що руйнують нашу економіку, інформаційну війну окупантів як на території росії, так і у світі. Вона подякувала науковцям і простим полякам, які співчувають нам та щиро допомагають Україні у ці важкі часи.