Викладачі Інституту хімії та хімічних технологій взяли участь у 17-му Міжнародному конгресі ICPIC 2023

Кафедра хімічної технології переробки пластмас Львівської політехніки
Фото з конгресу

20 вересня 2023 року в Малій залі головного корпусу Варшавського технологічного університету відбулось урочисте відкриття 17-го Міжнародного конгресу ICPIC 2023 (17-th International Congress on Polymers in Concrete). У цьому науковому заході взяли участь і викладачі Львівської політехніки, зокрема кафедри хімічної технології переробки пластмас Інституту хімії та хімічних технологій – доцентка Наталя Семенюк і старша викладачка Галина Дудок.

17-й конгрес був спільно організований Варшавським технологічним університетом та Будівельним науково-дослідним інститутом – провідними установами в інженерії будівельних матеріалів. Цей захід зібрав фахівців із дослідження та практичного використання полімерів у будівельній галузі. ICPIC фокусується на всесвітньому розповсюдженні та обміні знаннями, досвідом і технологіями різних бетонно-полімерних композитів у всіх галузях промисловості й науки.

Метою ICPIC 2023 було створення форуму для обміну міждисциплінарними знаннями: від модифікації композиції бетону сучасними домішками та полімерними додатками до альтернативних в’яжучих, полімерні композити для армування бетону, покращення властивостей поверхні бетону до унікальних властивостей, таких як самовідновлення.

Конгреси ICPIC регулярно організовують із 1975 року для фахівців, які займаються дослідженнями та практичним використанням полімерних матеріалів у силікатних та бетонних сумішах. У конгресі ICPIC взяли участь представники багатьох країн практично з усіх континентів.

Відбулося знайомство з відомими науковцями та дослідниками, обговорено питання реалізації спільних освітніх і наукових проєктів, можливості проведення наукових досліджень співробітниками кафедри ХТПП та перспективи подальшої співпраці.

Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу