Викладачі ІМІТ взяли участь у програмі академічної мобільності Erasmus Ka107 у Познанській політехніці

Центр міжнародної освіти Львівської політехніки
Фото з програми мобільності у Польщі

22–26 травня 2023 року завідувач кафедри транспортних технологій Інституту механічної інженерії та транспорту Юрій Ройко, доценти Христина Барвінська та Олег Грицунь взяли участь у програмі академічної мобільності Erasmus Ka107 у Познанській політехніці (м. Познань, Республіка Польща), яку організував Центр міжнародної освіти Національного університету «Львівська політехніка». Програма участі була насичена, багата на різноманітні події та зустрічі.

Великий внесок у програму мобільності зробив професор Гжегош Сьласкі, який уже другий рік бере дистанційну участь у програмі «Візит-професор» на кафедрі транспортних технологій і викладає дисципліни відповідно до навчального плану для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 275 «Транспортні технології (за видами)». Пан Гжегош спільно з Міжнародним офісом Познанської політехніки був організатором та супроводжуючим делегації зі Львова.

23 травня у Познанській політехніці відбулася конференція, присвячена Дню науки університету, на якій факультети й інститути презентували свої освітні, наукові та міжнародні здобутки. Це дало можливість зрозуміти організаційну структуру університету, наукові спрямування відділів і скласти плани подальшої співпраці між закладами освіти.

Представники кафедри транспортних технологій Львівської політехніки провели зустрічі з керівництвом та працівниками факультету механічної інженерії, факультету будівництва і транспорту Юстиною Трояновською та Агнєшкою Меркіз-Гурановською, на яких обговорили можливості співпраці, продовжили роботу з організації програми подвійних дипломів для студентів спеціальності 275 «Транспортні технології (за видами)», відвідали навчальні лабораторії університету.

Також цікавими були практичні візити на підприємство Solaris Bus & Coach Ltd та у компанію Best Driver Ltd. У Solaris Bus & Coach викладачі ознайомилися з портфоліо продукції компанії, тенденціями ринку автобусної галузі, обсягом роботи конструкторського бюро та процесом виробництва автобусів. Україно-польська компанія Best Driver надає послуги з навчання водіїв для міжнародних перевезень (Code 95, ADR, Ecodriving) і розробляє методики навчання, орієнтовані на майбутнє.

Мобільність представників кафедри транспортних технологій Львівської політехніки була результативною, цікавою й однозначно буде мати продовження у спільних наукових та освітніх проєктах.

Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі Фото з програми мобільності у Польщі