Викладачі, аспіранти та випускники кафедри АТР взяли участь у проєкті «Моніторинг спадщини заради відновлення»

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Фото з конференції

27 квітня у Центрі міської історії Центрально-східної Європи (Львів, вул. Богомольця, 6) команда фахівців Штабу порятунку спадщини провела звітну конференцію за результатами проєктів документування втрат культурної спадщини. У конференції взяли участь представники пам’яткоохоронних ініціатив, професійних середовищ, архітекторів, реставраторів, влади, громад, де розташовані пошкоджені пам’ятки.

Метою проєкту було документування втрат культурної спадщини. В його рамках проведено десятки експедицій та обліковано сотні об’єктів, щоб зафіксувати втрати культурної спадщини, задокументувати масштаби руйнувань. На основі зібраних даних започаткували інформаційну систему моніторингу спадщини.

Над збором та систематизацією інформації про об’єкти культурної спадщини до електронної бази проєкту працювали завідувач кафедри архітектури та реставрації, д.арх., професор Микола Бевз, професор кафедри АТР, д.арх. Олег Рибчинський, асистентка кафедри Юлія Фролова, аспірант Ілля Литвинчук, випускники кафедри Н. Рязанова та В. Міщенко.

Ця інформаційна база допоможе системно та комплексно планувати відновлення пам’яток, а також відстоювати інтереси України проти росії у Міжнародному кримінальному суді за злочини проти культури.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції