Викладач кафедри ТПП виступила на семінарі з безпеки особистості в цифровому середовищі

Кафедра теоретичної та практичної психології Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

7 квітня старший викладач кафедри теоретичної та практичної психології Національного університету «Львівська політехніка» Ольга Свідерська виступила з доповіддю «Страх як бренд політичного маніпулювання в інформаційному середовищі» на Всеукраїнському науково-методичному семінарі «Безпека особистості в цифровому середовищі: правові, психологічні та технологічні аспекти».

На семінарі було обговорено такі важливі теми, як використання хмарних сервісів, 3D-моделювання у навчальних практиках, емоційний інтелект у контексті психологічної безпеки, шляхи захисту персональних даних, вплив соціальних мереж на збільшення кількості самогубств тощо.

Також у контексті семінару вдалось порушити питання про вагомість впровадження у закладах вищої освіти дисципліни «Медіапсихологія». Ольга Свідерська поділилась із колегами практикою розробки навчальних дисциплін «Психологія маніпуляції» та «Психотехнології впливу», акцентуючи на тому, що у сучасному цифровому суспільстві це надзвичайно актуальна тема із широким полем дослідження.