Викладач кафедри РЕПС провів профорієнтаційний захід у середній загальноосвітній школі № 77 міста Львова

Кафедра радіоелектронних пристроїв та систем Львівської політехніки
Фото з профорієнтаційного заходу

24 квітня 2023 року викладач кафедри радіоелектронних пристроїв та систем Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки Спартак Маньковський провів профорієнтаційну роботу в середній загальноосвітній школі № 77 міста Львова. У рамках цієї роботи було прочитано дві доповіді, одна для випускних класів, а інша – для учнів середніх класів.

У межах доповіді для випускних класів Спартак Вікторович ознайомив учнів із переліком інститутів Національного університету «Львівська політехніка». Докладніше розповів про Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, напрями підготовки студентів та спеціалізації, а також про перспективи працевлаштування після закінчення ІТРЕ, співпрацю з ІТ-компаніями та можливість працевлаштування у них.

У презентації для учнів середніх класів лектор роз’яснив дітям, що таке телекомунікації, радіохвилі і яке широке їхнє застосування в сьогоденні. Навів низку прикладів використання радіолокації, радіонавігації, радіопеленгації, застосування різного типу антен для різних потреб. Дітям також було цікаво послухати про базові принципи роботи GPS, мобільного зв’язку, а також про змагання в радіоспорті. Про великий інтерес дітей до поданої інформації свідчила велика кількість запитань та активні обговорення.

Також гість розповів про напрями розвитку ІТ, зокрема Embedded Electronics, для якого, власне, готують студентів в Інституті телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки.

Окрім презентацій, Спартак Вікторович продемонстрував роботу одного з лабораторних макетів від компанії Infineon (колишня назва Cypress), на якому студенти виконують роботи, портативні радіостанції та електронні плати.

Проведення профорієнтаційних робіт серед учнів у школах дає змогу розширити коло їхніх знань про спеціальності та своєчасно обрати майбутню професію, яка приноситиме не лише фінансову винагороду, але й задоволення.

Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу Фото з профорієнтаційного заходу