Вийшов збірник «Українська мова як іноземна у фокусі інновацій: від досвіду до впровадження»

МІОК Львівської політехніки
афіша

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» за результатами проведених у 2019 році Міжнародних науково-практичних семінарів «Українська мова як іноземна у фокусі інновацій: від досвіду до впровадження» видав електронний збірник матеріалів – Українська мова як іноземна у фокусі інновацій: від досвіду до впровадження: Збірник матеріалів циклу Міжнародних науково-практичних семінарів, Львів, 2019. – Львів, 2019. – 135 с. URL: http://miok.lviv.ua/wp-content/uploads/2019/12/Збірник-тез.pdf.

У рамках цього проєкту відбулося чотири семінари на теми: «Українська мова як іноземна: пошук інновацій крізь призму досвіду викладання інших мов» (28 березня ), «Питання сертифікації української мови як іноземної для дітей: вивчення досвіду інших мов» (29 травня ), «Українська мова як іноземна: літературні межі та щоденна комунікація молоді» (7 листопада ) та «Українська мова як іноземна у професійній діяльності» (5 грудня ). За участі Оксани Винницької-Юсипович (почесна консулка Канади в Україні), Оксани Юринець (народна депутатка Верховної Ради України VIII скликання), викладачів із провідних університетів України, зокрема Ольга Гриценко (Запорізький державний медичний університет), Тетяни Єщенко (Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького), Ірини Зозулі (Вінницький національний технічний університет), Ганни Швець (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), керівників центрів вивчення мов і фахівців з-за кордону (Алжиру, Болгарії, Канади, Кореї, Польщі, США, Туреччини, Угорщини).

До збірника ввійшли матеріали, присвячені питанням методики викладання української мови як іноземної, сертифікації, організації навчального процесу в українознавчих осередках світу та інноваціям у навчанні. Збірник призначений для широкого кола науковців, аспірантів, студентів і викладачів.