Вийшов з друку збірник задач з основ алгоритмізації та програмування викладачів кафедри ОМП

Кафедра обчислювальної математики та програмування
Обкладинка книжки

Вийшла з друку чергова книга з програмування від авторського колективу викладачів кафедри обчислювальної математики та програмування Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки Сергія Ментиського та Ярослава Пелеха.

Цього разу навчальний посібник побудовано у формі збірника задач з детальним описом процесу їхнього розв’язування та прикладами програм на кількох мовах програмування ( С++, Java, Python та ін.).

Матеріал збірника орієнтований на студентів технічних спеціальностей університетів і коледжів, що вивчають базовий курс інформатики та основи програмування. «Вивчення основ алгоритмізації та програмування майбутніми інженерами покликане, насамперед, розвивати алгоритмічне мислення і навички його застосування у прийнятті рішень та проєктуванні технологічних процесів, а тому є вкрай важливим чинником формування їхніх фахових компетентностей», – наголошують автори.

З огляду на невеликий наклад видання автори планують поділитися його електронною версією у мережі, – адресу можна буде знайти на сайті кафедри обчислювальної математики та програмування чи на сторінках авторів у електронній енциклопедії Львівської політехніки.