Вийшов сьомий епізод подкасту «Діаспора. Культура» від МІОКу Львівської політехніки

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка до матеріалу

Сьомий епізод подкасту «Діаспора. Культура» від Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки уже в мережі. Випуск присвячено Олегові Ольжичу (Кандибі) – видатному поетові, археологові, революціонерові.

Син поета й дипломата Олександра Олеся пішов батьковими слідами лише частково. Ольжич, хоч і сором’язливий у житті, був безкомпромісним за своїм світоглядом і природно долучився до підпільного ордену ОУН. А ще виявляв дива в науці – з ним мали за честь співпрацювати найпотужніші світові університети, зокрема Гарвардський. Вимушене вигнання у Чехо-Словаччині стало часом підготовки до визвольного походу українських націоналістів на Батьківщину – у Другу Світову Ольжич курував діяльність оунівців, за що 1944 року його замордували німецькі нацисти.

Про основні віхи життя і творчости героя, як і про маловідомі факти, слухайте в подкасті «Діаспора. Культура». Ведучі – Назар Данчишин і Романія Строцька, працівники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою. Виробництво – «Радіо Перше», МІОК.

Слухайте на основних потокових платформах!