Вийшов друком навчальний посібник «Харчові технології» авторства викладачів кафедри технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Юрія Мельника, Степана Мельника та Віктора Реутського.
Посібник призначений для забезпечення викладання навчальної дисципліни «Харчові технології» спеціальності G13 «Харчові технології» на рівні бакалавра, а також для аспірантів, викладачів закладів вищої освіти та фахівців харчової промисловості.
У посібнику розглянуто технології консервів, безалкогольних і лікеро-горілчаних напоїв, солоду, хлібопекарських дріжджів, харчових кислот та оцту, молока та молокопродуктів, м’яса та м’ясопродуктів, чаю, класифікацію домішок води, показники її якості та способи підготовки води технологічного призначення, класифікацію харчових та біологічних добавок, класифікацію та властивості пакувальних матеріалів для харчових продуктів. Навчальний посібник також містить словник термінів, методики виконання лабораторних робіт та значний обсяг довідкового матеріалу.