Вийшов друком навчальний посібник «Основи конституціоналізму: історія, теорія, практика»

Кафедра теорії права та конституціоналізму Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Кафедра теорії права та конституціоналізму Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» презентує навчальний посібник «Основи конституціоналізму: історія, теорія, практика». Видання підготовлено науковцями-правниками – викладачами кафедри (В. Ковальчук, І. Софінська, Я. Богів, Н. Ортинська, О. Ромців) у співавторстві з представниками Львівського національного університету імені Івана Франка та Національного університету «Острозька академія» в рамках вивчення навчального курсу «Теорія та практика конституціоналізму».

У праці висвітлено такі актуальні питання, як історія та теорія конституціоналізму, конституціоналізм і права людини, конституціоналізм та основи демократії, конституціоналізм і державна влада. Автори посібника широко використовують світовий досвід у контексті утвердження конституціоналізму з метою забезпечення державності.

Основи конституціоналізму: історія, теорія, практика: навч. посібник; Під заг. редакцією В. Б. Ковальчука / Нац. ун-т «Львівська політехніка»; Ін-т права, психології та інноваційної освіти, кафедра теорії права та конституціоналізму; кол. авт.: В. Ковальчук, І. Софінська, Я. Богів та ін.; упоряд. І. Софінська. Львів: Каменяр, 2022. 385 с.